Onze tomaten
Ons doel is zoveel mogelijk mensen te kunnen voeden, met een zo klein mogelijke impact op het milieu. Daarom zetten we ons beste beentje voor als het om duurzaamheid gaat.
De afgelopen jaren hebben we al veel geïnvesteerd in duurzaamheid en natuurlijk hebben we nog volop toekomstplannen om onze processen en gebouwen te optimaliseren. Zo werken we samen aan een duurzame toekomst voor mens, dier en milieu.
Ons segment
Romaatjes
Romaatjes hebben een volzoete en aromatische smaak en een stevige bite. Ze zijn lekker als makkelijke en gezonde snack of in een salade.
Smaak: Romaatje heeft een friszoete en aromatische smaak.
Bewaren: Buiten de koelkast.
Gezondheid: Van nature bron van vitamine C. Vitamine C verhoogt de ijzeropname.
Cherrytomaten aan de tak
Cherrytomaten aan de tak hebben een zoete en kruidige smaak. Heerlijk door een gezonde salade of geroosterd uit de oven. Ook lekker als gezonde snack tussendoor.
Smaak: Deze cherrytomaten aan de tak hebben een extra zoete en kruidige smaak.
Bewaren: Buiten de koelkast.
Gezondheid: Van nature een bron van Vitamine C. Vitamine C draagt bij aan de normale werking van het zenuwstelsel.
Cherrytomaten
De zoete en sappige cherrytomaten zijn heerlijk door een verse salade of gewoon als gezonde snack.
Smaak: De cherrytomaten hebben een zoet en sappige smaak.
Bewaren: Bewaar cherrytomaten niet in de koelkast, dan verliezen ze hun smaak.
Gezondheid: Van nature bron van Vitamine C. Vitamine C draagt bij aan de normale werking van het zenuwstelsel.
Snoeptomaat
Deze fris en sappige snoeptomaatjes zijn onweerstaanbaar zoet, je blijft er van snoepen. Ideaal als gezonde snack voor thuis, op school of onderweg. 10 snoeptomaatjes zijn al goed voor meer dan 100 gram groente (uitgaande van een gemiddeld gewicht van 10,4 gram).
Smaak: Snoeptomaten zijn zoet van smaak
Bewaren: Buiten de koelkast anders verliezen ze hun smaak.
Gezondheid: Van nature rijk aan vitamine C.
Snackkomkommer
De snackkomkommer heeft een frisse, knapperige, neutrale smaak. Heerlijk als gezonde snack tussendoor. 3 snackkomkommers zijn al goed voor meer dan 100 gram groente (uitgaande van een gemiddeld gewicht van 40 gram).
Bewaren: Buiten de koelkast.
Komkommer
Komkommer heeft een frisse, knapperige, neutrale smaak. Heerlijk door een salade of als gezonde snack.
Smaak: Komkommer heeft een frisse, knapperige, neutrale smaak.
Bewaren: Buiten de koelkast.
Teeltproces
Voordat de tomaten op het bord van de consument belanden, doorlopen ze een hele reis waarin wij ze goed begeleiden.
Kas leeg en schoon
Aan het begin van de cycles maken we de kassen leeg en schoon, zodat er geen bacteriën en virussen uit vorige teelten in de kassen zijn.
Planten
Na het schoonmaken gaan de nieuwe plantjes erin. Die komen opgekweekt binnen en zijn dan 1 tot 2 maanden oud. Ze worden op substraat geplaatst en met touwtjes vastgezet, zodat ze ondersteund worden tijdens hun groeiproces. Een tomatenplant kan namelijk tot wel 15 meter lang worden!
Groeien!
Na het planten moeten de plantjes gaan groeien. We voorzien ze van water, voedingsstoffen en de juiste klimaatomstandigheden zodat ze zich zo fijn mogelijk voelen. Sommige segmenten telen we onder speciale LED-lampen met een gebalanceerde kleurenmix die het beste aansluit op onze teelt. In de kas zetten we hommels uit om de bestuiving te stimuleren. De tomatenplant groeit wekelijks 30 cm en een komkommerplant 50 cm. Na het planten duurt het bij tomaten 10 weken voordat de eerste tomaten geoogst kunnen worden. Bij een komkommerplant hoeven we maar 4 weken te wachten. Een tomatenteelt gaat 9 maanden mee en een komkommerteelt 5 maanden.
Gewasverzorging
Na de eerste keer oogsten volgen verschillende processen voordat de volgende tros rijp is om te plukken. De plant groeit de hoogte in dus laten we de volgende etage bloemetjes zakken tot ooghoogte. Om volle trossen te krijgen halen we een aantal bloemetjes weg. Dit noemen we dieven. De trossen hebben vervolgens voldoende licht en ruimte nodig om goed af te rijpen. Hiervoor worden overbodige oude bladeren van de plant verwijderd, het zogenaamde bladbreken. Zo blijft de plant vitaal en kan er binnen korte tijd weer geoogst worden! Dit proces blijft zich herhalen tot het najaar. Dan is de plant uitgegroeid en komen er geen nieuwe trossen meer aan de plant. We halen de kas leeg en maken hem weer schoon en alles begint weer van vooraf aan. Zo is het cirkeltje rond!
Oogsten en verwerken
De plant groeit de hoogte in. Na verloop van tijd ontstaan er tomatentrossen. Die oogsten en verpakken we. De tomaten en komkommers komen binnen in de verpakkingshal waar er eerst een kwaliteitskeuring plaatsvindt door onze kwaliteitsmedewerker. Als hij vindt dat het een goed product is, worden de producten binnen 24 uur gesorteerd en verpakt.